Šį patiekalą galima valgyti ir karštą, ir šaltą, taigi jis tiks ir kaip pietūs, ir kaip skanus užkandis.
Reikės:
Agurkus supjaustykite pailgomis juostelėmis, sudėkite į dubenėlį, pasūdykite ir palikite pastovėti 30 minučių. Tuo metu supjaustykite svogūnus ir paprikas gabaliukais. Agurkus atsargiai nuspauskite ir nupilkite jų sultis. Apibarstykite juos kalendra, cukrumi, čili padažu ir įdėkite 2 skilteles česnako.
Gilioje keptuvėje ant didelės ugnies pakepinkite mėsą. Kai mėsos skystis išgaruos, kartu sudėkite svogūną ir kepinkite, kol jis suminkštės. Įpilkite sojų padažo, įspauskite česnako skiltelę, suberkite paprikas, viską išmaišykite ir keptuvės turinį supilkite ant paruoštų agurkų ir apšlakstykite actu.
Palaukite 5 minutes, viską išmaišykite ir paragaukite, ar netrūksta druskos bei prieskonių. Patiekalą uždenkite plėvele ir palaukite kol jis atšals.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti
Kitas faktas
Komentarai (2)