Baklažanai - puikus pasirinkimas užkandžiui, nes įdaryti juos galima pačiais įvairiausiais produktais. Skanu ir su daržovėmis, ir su mėsa ar sūriu. Iš pateikto produktų kiekio turėtų gautis apie 15 suktinukų.
Reikės:
Baklažaną supjaustykite išilgai 3-5 mm storio riekelėmis. Kiekvieną riekelę apibarstykite druska ir palikite pastovėti 30 minučių (druska ištraukia kartumą). Tuomet baklažanus nuplaukite po šalto vandens srove.
Pomidorus susmulkinkite, morkas sutarkuokite smulkia tarka, o kumpį supjaustykite vidutinio storumo juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morkas. Tuomet ten pat sudėkite pomidorus, pagardinkite druska ir dar šiek tiek pakepkite. Palikite, kad atšaltų.
Keptuvėje vėl įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite baklažanų riekeles iš abiejų pusių. Pakepintus baklažanus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Ant storesniojo baklažano riekelės galo dėkite šiek tiek paruošto daržovių įdaro, vieną kumpio juostelę ir susukite gražų suktinuką.
Patiekalas paruoštas. Skanaus!
Komentarai (6)