Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai

Baklažanai - puikus pasirinkimas užkandžiui, nes įdaryti juos galima pačiais įvairiausiais produktais. Skanu ir su daržovėmis, ir su mėsa ar sūriu. Iš pateikto produktų kiekio turėtų gautis apie 15 suktinukų.

Reikės:

 

  • 2 didelių baklažanų
  • 100-150 gramų kumpio
  • 300 gramų pomidorų
  • 150 gramų morkų
  • Druskos
  • Aliejaus


Baklažaną supjaustykite išilgai 3-5 mm storio riekelėmis. Kiekvieną riekelę apibarstykite druska ir palikite pastovėti 30 minučių (druska ištraukia kartumą). Tuomet baklažanus nuplaukite po šalto vandens srove.

Pomidorus susmulkinkite, morkas sutarkuokite smulkia tarka, o kumpį supjaustykite vidutinio storumo juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morkas. Tuomet ten pat sudėkite pomidorus, pagardinkite druska ir dar šiek tiek pakepkite. Palikite, kad atšaltų.

Keptuvėje vėl įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite baklažanų riekeles iš abiejų pusių. Pakepintus baklažanus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Ant storesniojo baklažano riekelės galo dėkite šiek tiek paruošto daržovių įdaro, vieną kumpio juostelę ir susukite gražų suktinuką.

Patiekalas paruoštas. Skanaus!

Komentarai (6)

kamane 2013-03-16 17:12
Cesnakas darant baklazanus yra tiesiog butinas, as dar i idara idedu majonezo.Truputi. labai pagerina skoni.
renata 2013-02-23 22:20
labai skanu su tarkuoto surio su cesnaku salotu idaru
dalia 2012-08-13 20:30
kokios grazios ir skanios backutes
rituni 2012-02-28 00:37
labai graziai atrodo manau labai skanu
rasa 2012-02-23 17:51
O man visai tas kumpis tinka čia
simute 2012-02-23 17:50
kumpio nėdėsiu, o įdartsiu keptomis morkomis ir svogūniukais :)

Ar žinote, kad...

Lietuvoje kasmet užregistruojama per 100.000 sezoninio gripo atvejų.

Kitas faktas