Jei norite ne tik sočiai pavalgyti, bet ir pasmaližiauti, siūlome pasigaminti blynelius su grietinėlė.
Reikia:
Ištirpink mieles 1,5 stiklinės pieno, įdėk cukraus ir druskos, viską kruopščiai išmaišyk. Suberk 2 stiklines miltų ir maišyk tol, kol išeis vienalytė masė. Kad tešla pakiltų, palik ją 20–30 minučių. Kai tik ji ims „augti“, supilk likusią stiklinę miltų, įmušk 2 kiaušinių trynius, atskiesk likusiu pienu ir gerai viską išmaišyk. Labai svarbu, kad neliktų jokių gumulėlių.
Tada iki standžių putų išplak baltymus, atsargiai įmaišyk juos į tešlą, po to – ir grietinėlę. Palik tešlą pastovėti dar 30–40 minučių.
Į keptuvę įpilk šiek tiek augalinio aliejaus. Pasemk samtį (arba pusę samčio – priklauso nuo keptuvės skersmens) tešlos ir pilk ją į keptuvės centrą, greitai paskirstyk po visą jos plotą, paversdama keptuvę į šoną. Kai blyno kraštai apskrus, apversk jį mentale. Leisk apskrusti ir kitai blyno pusei.
Skanaus!
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai (1)