Dauguma mitybos specialistų brokolius įtraukia į naudingiausių maisto produktų sąrašo dešimtuką. Nieko keisto, juk juose gausu antikancerogeninių cheminių medžiagų, padedančių apsisaugoti nuo vėžinių ląstelių. Negana to, brokoliuose gausu ir organizmui būtinų maistinių medžiagų, o 100 gramų brokolių yra tik 30 kalorijų. Šį kartą siūlome pasigaminti sveiką ir labai gardžią brokolių tyrę.
Ingredientai:
1 kg brokolių
1 stiklinė pieno
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis cukraus
Baziliko
Krapų
Druskos
Brokolius švariai nuplaukite, o jų stiebus įpjaukite skersai ir įšilgai. Pasūdikite ir pasaldinkite vandenį, palaukite kol jis užvirs ir įmeskite paruoštus brokolius. Palaukite, kol brokoliai suminkštės ir perpilkite juos šaltu vandeniu. Atvėsusius brokolius sutrinkite.
Sumaišykite sviestą su miltais ir nuolatos maišydami supilkite pieną. Įdėkite skeltelę česnako ir prieskuonius. Į gautą masę sudėkite brokolius ir nuolatos maišydami pašildykite ant silpnos ugnies.
Komentarai (3)