Mokslininkai iš Vašingtono universiteto išsiaiškino, kad dialil-sulfidas, kurio yra česnakuose, 100 kartų efektyviau kovoja su bakterijomis, sukeliančiomis apsinuodijimą, negu bet kokie tradiciniai antibiotikai.
Bakterijų Campylobacter yra tiek ant paukštienos paviršiaus, tiek pačioje mėsoje. Mokslininkai išsiaiškino, kad česnakuose esantis dialil-sulfidas gali prasiskverbti pro apsauginę plėvelę, apsaugančią bakterijas nuo išorinių veiksnių įtakos.
Laboratoriniai bandymai parodė, kad dialil-sulfidas 100 kartų efektyvesnis už eretromiciną ir citrofloksaciną (antibiotikus), todėl jį galima naudoti kaip konservantą, taip pat ir paviršių dezinfekavimui.
Mokslininkai pripažįsta, kad česnakai žmogaus organizmui yra naudingi, tačiau dar neišsiaiškino, ar grynas produktas gali užkirsti kelią apsinuodijimui. Dėl šios priežasties, norint išvengti ligų sukėlėjų (Campylobacter) ir toliau patartina mėsą apdoroti termiškai.
Norite apsaugoti savo organizmą nuo įvairių ligų? Naudokite česnakus įvairiems patiekalams (tikrai neapsiriksite).
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (4)