TOP 10 daržovių imuniteto stiprinimui

TOP 10 daržovių imuniteto stiprinimui

Geriausia, ką jūs galite padaryti, kad palaikytumėte stiprų imunitetą – įtraukti į savo meniu daugiau natūralių imunostimuliatorių. Daržovės, kurias aptarsime, gali ne tik tai – jos mažina kai kurių ligų riziką, gerina bendrą savijautą ir išvaizdą (pirmiausiai jums padėkos oda, nagai ir plaukai). Tad įsidėkite į lėkštę bent porą tokių produktų!
 
Kryžmažiedės daržovės
 
Iš esmės visos daržovės pasižymi maistinių medžiagų gausa, tačiau šios muša visus rekordus: tai brokoliai, Briuselio, baltagūžiai, raudongūžiai ir žiediniai kopūstai, krienai, ridikai ir kt. Kryžmažiedės daržovės turi gliukozinatų, kuriuose yra sieros junginių – būtent jie suteikia šioms daržovėms kartoką skonį ir stiprų kvapą. Tyrimai ir eksperimentai parodė, kad šie junginiai padeda ląstelėms apsisaugoti nuo DNR pažeidimų ir sukelia ląstelių žūtį, o tai mažina vėžio riziką. Stiprus antivirusinis ir antibakterinis poveikis, padeda sustiprinti imunitetą.
 
Česnakai
 
Savo laiku česnakas išgelbėjo Europą nuo maro epidemijos, o dabar dėl jo skonio ir aštrumo jį gerbia virėjai ir gurmanai. Tai tikras sveikatos ir jėgų koncentratas. Pripažinta, kad jis turi uždegimą slopinančių, imunitetą stiprinančių ir antibakterinių savybių.
 
Česnakas valo kepenis, atkuria organizmą po didelių krūvių ir padeda kovoti su stresu.

Imunitetui stiprinti naudinga valgyti šviežią česnaką, tačiau daugelį gąsdina jo kvapas. Nevalgykite jo nakčiai, kad ryte iš burnos nesklistų nemalonus kvapas. Po valgio kruopščiai išsivalykite dantis – tai padės išspręsti kvapo problemą. Naudinga dėti česnako į padažus, mėsos patiekalus, salotas, įtrinti į duoną. Tačiau jei kategoriškai nenorite valgyti šviežio česnako, galite dėti jo gamybos proceso pabaigoje: dalis aromato dings, o nauda išliks.

2 psl. »

Komentarai

Panašūs straipsniai
Panašūs straipsniai

Ar žinote, kad...

Jeigu jaučiate danties skausmą, pridėkite prie danties gabaliuką svogūno. Skausmas turėtų atlėgti.

Kitas faktas