Užkirsti kelią raukšlių atsiradimui gali ne tik kosmetinės priemonės, bet ir pakoreguota mityba. Ką valgyti, kad oda ilgiau išliktų jauna ir graži?
Natūralus jogurtas, kefyras ir kiti rūgštaus pieno produktai. Juose yra medžiagų, padedančių apsaugoti odą nuo spuogų, inkštirų ir dėmių. Idealiu atveju jogurtą reikėtų gamintis namuose.
Riešutai. Juose gausu vitamino E, atsakingo už odos elastingumą. Tiks bet kokie riešutai – svarbiausia, kad jie būtų gryni ir niekaip neapdoroti (šokoladinis batonėlis su žemės riešutais arba torčiukas su migdolais naudos neduos).
Morkos ir špinatų lapai. Šiuose produktuose esantis beta-karotinas padės ilgiau išsaugoti odos elastingumą.
Jūros gėrybės (krevetės, midijos, jūrų žuvis) turi daug mikroelementų ir riebalų, teigiamai veikiančių odą.
Brokoliai. Vitaminas A padės išsaugoti odos spalvą ir gaivumą, užkirs kelią mikroskopiniams įtrūkimams ir dėmėms.
Obuoliai. Turi daug geležies, labai naudingi raukšlių profilaktikai.
Žalioji arbata. Pasižymi antioksidantų, saugančių odą nuo kenksmingo aplinkos poveikio, gausa. Patartina per dieną išgerti po 2–4 puodelius, atsisakyti kavos ir alkoholio.
Pilnagrūdė duona su sėlenomis. Padės sureguliuoti riebalinių liaukų veiklą, neleis odai sausėti ir šerpetoti.
Jūros kopūstai. Juose yra apie 60 mineralinių medžiagų ir vitaminų, gausu baltymų ir aminorūgščių, todėl valgydami šį itin naudingą sveikatai produktą ne tik stimuliuosite kolageno gamybą, bet ir aprūpinsite odą statybinėmis medžiagomis, deguonimi.
Augaliniai aliejai (saulėgrąžų, alyvuogių). Turi daug lipidų. Jeigu reguliariai vartosite augalinius aliejus, tai padės išsaugoti raumenų elastingumą ir neleis odai perdžiūti.
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.
Kitas faktas
Komentarai