Jei namuose neturite džiovintų grybų, galite naudoti šviežius arba šaldytus. Iš nurodyto produktų kiekio gausis 4 porcijos.
Reikės:
Grybus užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti 30 minučių. Cukinijas supjaustykite į kelias dalis, kad gautųsi dideli griežinėliai (maždaug 5 cm aukščio), išskaptuokite vidų, kad apačioje liktų dugnas. Išskaptuotą vidų smulkiai supjaustykite.
Susmulkinkite svogūną ir grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Tuomet į tą pačią keptuvę dėkite faršą, o ant viršaus grybus. Viską gerai išmaišykite, suberkite smulkintą cukiniją ir kepinkite ant vidutinės ugnies maždaug 25 minutes. Tuomet sudėkite virtus ryžius, sumaišykite, nuimkite nuo ugnies ir leiskite truputėlį atšalti.
Cukinijų ritinėlius įdarykite faršu ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 25-30 minučių.
Komentarai (3)