Pats paprasčiausias būdas numesti keletą nereikalingų kilogramų – reguliariai darytis iškrovos dienas. Ką daryti, kad jos praeitų lengvai, be diskomforto? Kaip išvengti sveikatai pavojingų klaidų?
Išsirinkite dieną ir griežtai laikykitės leidžiamo meniu. Nusiteikite ne skausmui ir kančioms, o tam, kad tai bus eilinė jūsų gyvenimo diena, po kurios būtinai išauš rytojus, o jūs galėsite valgyti įvairesnį maistą. Reguliariai pasidaryti iškrovos dieną net lengviau nei laikytis ilgai trunkančios dietos, o rezultatai akivaizdūs ir džiuginantys.
Pateikiame keletą pagrindinių taisyklių, kurios padės jums iki minimumo sumažinti galimus nemalonius pojūčius.
Nepiktnaudžiaukite iškrovos dienomis
Jų turi būti ne daugiau nei viena ar dvi per savaitę – priešingu atveju sulėtės organizmo medžiagų apykaitos procesai, ir riebalai kaupsis daug greičiau.
Vaisių ir daržovių diena. Reikia: 2 kg įvairių vaisių ir daržovių, šviežiai išspaustų jų sulčių. Iš bet kokių vaisių, daržovių ir žalumynų galima pasidaryti salotų. Apšlakstomos jos citrinų sultimis, kefyru, jogurtu, nedideliu kiekio nerafinuoto augalinio aliejaus (geriausiai tinka alyvuogių).
Grikių diena. Reikia: 700–800 g grikių, nesaldintos arbatos arba erškėtuogių nuoviro, negazuoto mineralinio vandens. Išvirkite grikius, padalinkite į porcijas ir suvalgykite per dieną.
Neatsisakykite mėgstamų produktų
Rinkitės tik tokį maistą, kurį išties mėgstate – taip iškrovos dieną jums iškęsti bus daug paprasčiau. Pamėginkite ir įsitikinkite!
Morkų diena. Reikia: 450–500 g žalių morkų, 1 šaukšto medaus, 2–3 lašų citrinų sulčių, arbatos be cukraus arba erškėtuogių nuoviro. Morkas smulkiai sutarkuokite, įdėkite medaus, įlašinkite sulčių. Salotas valgykite pusryčiams, pietums ir vakarienei, per dieną išgerkite bent 3 litrus vandens.
40-50 % žmogaus kūno šilumos gali būti išvėdinta per galvą (be kepurės), nes galvoje yra labai daug kraujagyslių
Kitas faktas
Komentarai (1)