Ką daryti, kad šypsena būtų baltesnė? Apie stomatologinę dantų priežiūrą, deja, nerašysime, tačiau mielai papasakosime, ką vertėtų dažniau kramsnoti. Žinoma, dantų pigmentas kiekvieno yra individualus, tad kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam. Pabandyti reikėtų visus šiuos būdus, norint atrasti tinkamiausią.
Braškės. Šiose ryškiaspalvėse uogose yra gausu vitamino C, kuris pašalina dėmeles nuo dantų paviršiaus.
Bazilikai. Bazilikai ne tik balina, tačiau ir kovoja su paradantoze. Užsidėkite žiupsnelį smulkintų baziliko lapų ant dantų šepetėlio ir juo valykite dantis. Kaip žinote, kas per daug, tas gali būti ne visai sveika, tai šiuo atveju pakaks dviejų tokių procedūrų per savaitę.
Šalavijai. Džiovintų šalavijų lapai nuo seno buvo laikomi geriausia dantų balinimo priemone. Tiesiog smulkintų lapelių užsidėkite ant dantų šepetėlio ir pavalykite juo dantis.
Morkos ir obuoliai. Jau vien grauždami šviežias morkas ir obuolius nuvalote nuo dantų emalio apnašas. Morkose gausu vitamino A, o obuoliuose esanti rūgštis naikina dantų dėmeles.
Apelsino žievė. Suvalgę apelsiną, jo žievelės neskubėkite išmesti, o pridėję prie dantų keletą minutėlių palaikykite. Apelsino žievėje nėra dantų emaliui galinčių pakenkti rūgščių, atvirkščiai – ji pasižymi valomosiomis savybėmis. Ir nebijokite, dantys tikrai netaps tokios spalvos, kaip šis vaisius.
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.
Kitas faktas
Komentarai