Ką galima paruošti iš šių uogų, jei neskaitytume uogienės? Ogi labai daug! Dalinamės keliomis idėjomis!
Braškės – vienos pirmųjų vasaros uogų. Pačios skaniausios – nuskintos darže ir tuojau pat suvalgytos, tačiau jos puikiai tinka ir pyragams, ledams, keksams, džemams, dera su šokoladu ar grietinėle.
Braškių sviestas
Braškių sviestas, kaip ir sviestas su žalumynais, gali tapti puikiu pasirinkimu, ypač jeigu paliekate vaiką namuose vieną. Toks sviestas – tai greitas, paprastas ir skanus užkandis, kurį įvertins tiek mažiausi šeimos nariai, tiek suaugusieji.
Kaip paruošti: sumaišykite pusę stiklinės smulkiai supjaustytų braškų, ketvirtadalį arbatinio šaukštelio smulkintų čiobrelių, raudonėlių arba šalavijų ir 200 g minkšto sviesto. Pagardinkite druska.
Galima patiekti su skrebučiais, keksiukais ar bandelėmis. Laikyti reikėtų šaldytuve, tačiau prieš tiekiant geriau atšildyti iki kambario temperatūros.
Braškinis desertas stiklainėliuose
Pastaruoju metu stiklainiuose ruošiami patiekalai tampa labai populiarūs – juos labai patogu pasiimti su savimi į darbą.
Kaip paruošti: susmulkinkite 200 g sviestinių sausainių (tinka ir bet kurie kiti, galima pakeisti granola). Paskleiskite juos stiklinėse ar nedideliuose stiklainėliuose ant dugno (išeis kelios porcijos).
Dideliame dubenyje labai gerai išmaišykite 200 g kreminio sūrio, 200 g riebios grietinėlės ir 5 šaukštus cukraus pudros. Smulkintuvu pertrinkite 250 g braškių. Sluoksniuokite stiklainėliuose tokia tvarka: sausainiai, šiek tiek grietinėlės masės, braškių padažas, tada dar šiek tiek grietinėlės masės, o ant viršaus – šviežia gabaliukais supjaustyta braškė. Gerai atvėsinkite ir patiekite.
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.
Kitas faktas
Komentarai