Žemas hemoglobino lygis – daugeliui gana gerai pažįstama problema. Ypač dažnai su ja susiduria moterys (priežastys gali būti įvairios: nėštumas, maitinimas krūtimi, gausios menstruacijos, avitaminozė ir t.t.). Ką daryti?
Pirmieji šios problemos požymiai – galvos svaigimas, silpnumas, alpimas, spengimas ausyse. Iš šios padėties dažniausiai siūlomos dvi išeitys: vaistiniai preparatai ir geležies turintys produktai. Tad ką gi valgyti, kad papildytumėte geležies atsargas ir pakeltumėte hemoglobino lygį?
Augalinės kilmės produktai
Gyvulinės kilmės produktai
Kiti produktai
Turėkite omenyje, kad žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ligomis, sunkiau papildyti geležies atsargas, kadangi organizmas jos gali ir neįsisavinti. Prieš užsiimant savigyda rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai