Norite, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir naudingas? Tada gaminkite pasinaudodami šiais patarimais!
Mažiau druskos. Stenkitės į maistą druskos dėti kaip galima mažiau (tačiau visiškai jos atisakyti tikrai nėra reikalo). Taip sumažinsite širdis ir kraujagyslių ligų riziką, pašalinsite iš organizmo skysčių perteklių.
Daugiau prieskonių. Druską galima iš dalies pakeisti natūraliais prieskoniais: kardamonu, cinamonu, raudonėliais ir t.t. Jie ne tik suteikia nusibodusiems produktams ypatingą skonį, bet ir gerina virškinimą bei virškinamojo trakto veiklą.
„Ne“ keptuvėje keptam maistui. Maistą galima virti, troškinti, kepti orkaitėje... Tai sveikiau, be to, suvartosite mažiau riebalų ir galėsite lengviau padailinti kūno linijas.
Gaminkite garuose. Garuose virtas maistas (ryžiai, žuvis, mėsa ir daržovės) – tai ne tik greita, bet ir skanu bei naudinga. Taip išsaugoma daugiau vitaminų ir naudingųjų medžiagų.
Pagardinkite maistą citrinų sultimis. Jei jomis pašlakstysite mėsą, žuvį ir jūros gėrybes, tai padės suskaidyti riebalus ir geriau įsisavinti geležį.
Balansas. Pasirūpinkite, kad maisto produktų santykis būtų teisingas, ty. 40:60: 40 % jūsų raciono turi sudaryti šviežios daržovės ir žalumynai, 60 % - termiškai apdoroti produktai. Tai padės sustiprinti imunitetą ir pagerinti virškinamojo trakto veiklą.
„Ne“ riebiems padažams. Patartina visiškai atsisakyti pirktinių padažų, kečupų ir majonezo – geriau gaminti padažus ir užpilus patiems: taip sumažinsite nutukimo, onkologinių ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką.
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui
Kitas faktas
Komentarai