Daugelis mėgsta vartoti česnaką kaip prieskonį arba kaip atskirą užkandį – jis suteikia patiekalams pikantiškumo, be to, yra labai naudingas sveikatai – ypač peršalimo ligų sezono metu. Bet jis turi vieną didelį trūkumą – nemalonų ir ilgai išliekantį kvapą. Kaip jo atsikratyti?
Yra daugybė puikių ir efektyvių būdų, kaip kovoti su nemaloniu česnako kvapu. Štai keli iš jų:
-
Išsivalykite dantis dantų šepetėliu ir pasta, o po to – ir tarpdančių siūlu. Šis variantas laikomas vienu geriausių, tačiau blogai tai, kad daryti tai patogu tik namuose.
-
Nuvalykite liežuvį. Ant jo lieka mažyčių maisto gabaliukų ir bakterijų, sukeliančių nemalonų kvapą.
-
Išskalaukite burnos ertmę baktericidiniu burnos skalavimo skysčiu. Paprastai jis parduodamas gana dideliais kiekiais, bet galima persipilti į mažesnį flakonėlį ir visada nešiotis su savimi.
-
Visada turėkite su savimi mėtinės gumos ar gaivių pastilių. Geriausia, žinoma, be cukraus, kad nekenktų dantims.
-
Angliavandenių trūkumas taip pat gali tapti nemalonaus kvapo priežastimi, todėl česnaką patartina užsikąsti duona ar kitais daug angliavandenių turinčiais produktais.
-
Purškiamas burnos gaiviklis – taip pat puiki išeitis. Didžiausias privalumas yra tai, kad labai patogu naudoti, o burnos kvapas tuoj pat tampa gaivesnis.
-
Pakramtykite gvazdikėlių, pankolio ar kardamono sėklų. Šie prieskoniai ilgam „numuš“ nemalonų kvapą, kainuos nedaug ir užims labai mažai vietos, jei sugalvosite nešiotis su savimi.
-
Kai kurios daržovės padeda kovoti su česnako kvapu (pavyzdžiui, špinatai, salotų lapai, bulvės), todėl valgykite jas kartu su česnakais.
-
Suvalgykite rūgštaus pieno produktų (kefyro, jogurto, pasukų ir pan.). Veikia greitai ir efektyviai, be to, yra labai sveika.
-
Išgerkite žaliosios arbatos – pagerinsite ne tik burnos kvapą, bet ir virškinimą. Žaliojoje arbatoje gausu polifenolių – medžiagų, neutralizuojančių sieros junginius.
-
Pasidarykite mėtų, melisų arbatos, ar bent pakramtykite šių augalų lapelių. Ir vienas, ir kitas būdas tikrai atgaivins burnos kvapą.
-
Valgykite vaisius. Geriausiai tinka tie, kurie prapjauti per keletą minučių patamsėja – jie turi fermentų, kurie, patekę į organizmą, ima stimuliuoti chemines reakcijas, neutralizuojančias sieros junginius. Ypač rekomenduotini obuoliai, kriaušės, slyvos, persikai, abrikosai, vynuogės, vyšnios, baklažanai.
-
Pakramtykite petražolių. Tai – senas, patikrintas ir visiems gerai žinomas būdas. Petražoles galima pakeisti kalendromis, blogiausiu atveju – krapais arba peletrūnais.
-
Padeda ir kavos pupelė, bet sukramtyti ją reikia labai gerai.
-
Puikiai padeda ir citrusiniai vaisiai (apelsinai, citrinos, greipfrutai...). Geriausia, jei suvalgytumėte vaisiaus skiltelę su žievele.
-
Pakramtykite spanguolių arba salierų – panaikins nemalonų kvapą ir bus naudinga bet kuriuo metu, ne tik po pietų.
Komentarai (1)