Tikriausiai ne kartą pirkote parduotuvėje džiovintus vaisius: obuolius, datules, bananus... Tai – ne tik skanus, bet ir sveikas bei naudingas užkandis, kurio atsargų nesunku pasiruošti patiems. Patiks tiek suaugusiesiems, tiek vaikučiams!
Kur džiovinti?
Vaisius patogiausia džiovinti specialioje elektrinėje vaisių džiovyklėje, tačiau tinka ir įprasta orkaitė. Temperatūra neturėtų viršyti 60 laipsnių, taip pat būtina praverti dureles, kad išeitų garai, ir nepamiršti reguliariai apversti vaisių griežinėlių ir riekučių. Džiovinimas trunka apie 5-7 valandas.
Tiesa, galima išbandyti ir „močiučių metodą“ – palikti vaisius džiūti saulėje. Tiesa, taip džiovinti teks ilgiau, o ir saulėtą dieną ištaikyti gali būti keblu.
Kaip džiovinti?
Praktika rodo, kad geriausia džiovinti bananus, kivius, kriaušes, braškes, obuolius, persikus ir apelsinus. Supjaustykite vaisius plonomis riekutėmis ir išdėliokite ant skardos/grotelių. Štai dar keli patarimai:
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai