Geriausia kovos su peršalimu priemonė yra profilaktika, tačiau jeigu jau nepasisekė – pasidalinsime keliomis naudingomis gudrybėmis!
Visi mes gerai žinome tvarką: peršalai, tai gulėk lovoje, siurbčiok visokias arbatėles, jei jau visai blogi reikalai – gerk gydytojo skirtas tabletes ir lauk prašviesėjimo. Kadangi visi, ką čia slėpti, priklausome nepataisomų darboholikų kartai, baisiai didžiuojamės, jei prisiverčiame laikytis minėtų taisyklių, užuot leisgyviai sliūkinę į darbą. Ir nė nenutuokiame, jog menkas žygdarbis sirgti namuose, jei nežinome, kaip sveikti.
Vienas dalykas, apie kurį daug žmonių nė nenutuokia, kad daugybė mums įprastų produktų tik apsunkina ligos eigą. Tad padarykite sau ir savo organizmui paslaugą: jei jau pakirto sloga, neįmanoma kvėpuoti ir kamuoja kosulys, nevalgykite daug. Ir pirmiausia maisto, kuris kitomis aplinkybėmis atrodytų kone sveikuoliškas. Sunku patikėti? Įsitikinkite peržvelgę šį produktų, trukdančių pasveikti sergantiesiems peršalimo ligomis, sąrašą, sudarytą medikų ir dietologų.
Riešutai
Taip, jie labai sveiki ir naudingi. Bet taip pat ir kaloringi. O pernelyg kaloringas maistas pasiligojusiam organizmui – peilis.
Be kita ko, riešutuose yra gana daug riebalų, taigi jie sunkiai virškinami. Daugelio riešutų viršutinis sluoksnis dirgina ir džiovina gerklę, todėl pasigavus viršutinių kvėpavimo takų infekciją jų geriau nevalgyti.
Švieži vaisiai ir daržovės
Šis punktas turbūt daug ką nustebins. Juk šitiek metų klausėmės patarimų ėmus sloguoti valgyti kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių! Ir tai vis dar tiesa, bet tik pačioje ligos pradžioje ir beveik pasveikus, kai organizmui būtina kompensuoti prarastus vitaminus ir mineralines medžiagas.
Komentarai