Arbata – gėrimas, mėgstamas visame pasaulyje, tačiau įsivaizdavimas, kaip ją ruošti, tiekti ir net gerti, visiškai skirtingas. Siūlome įsipilti arbatos ir išgerti jos kartu!
Japonija
Arbata „matča“ ruošiama iš susmulkintų aukščiausios kokybės žaliosios arbatos lapelių.
Indija
Nuotraukoje – arbata „daržiling“. Ji auginama kalnuotoje Indijos ir Himalajų dalyje.
Didžioji Britanija
Britai mėgsta juodąją arbatą su pienu.
Turkija
Arbata patiekiama nedidelėse stiklinaitėse kartu su cukraus gabaliukais.
Tibetas
Tibete arbata ruošiama su pienu, jako sviestu ir druska. Jos skonis – kartus.
Marokas
Čia mėgsta gerti žaliąją arbatą su mėtomis.
Honkongas
Į arbatą mėgsta įmaišyti tirštinto pieno, patiekia šaltą arba su ledo gabaliukais.
Taivanas
Arbatą geria tiek karštą, tiek šaltą. Svarbiausia – su tapijokos kamuoliukais.
JAV
Čia mėgstama juodoji arbata su cukrumi ir citrina. Kad skonis būtų švelnesnis, kartais įmaišo truputį sodos.
Rusija
Mėgsta stiprią juodąją arbatą.
Pakistanas
Arbata „masala“ ruošiama su prieskoniais ir sviestu.
Tailandas
Mėgstama vietinių žolelių arbata su pienu ir ledu.
Kinija
Mėgstama arbatos rūšis – „pu-erh“. Parduodama kubeliais arba kamuoliukais.
Egiptas
Čia mėgstama nesaldinta juodoji arbata. Per vestuves ant stalo puikuojasi kinrožių arbata.
Mongolija
Čia arbata ruošiama plokščiuose metaliniuose puoduose su pienu ir druska.
Argentina
Čia mėgstama „matė“ – žalioji arbata, turinti daug vitaminų ir antioksidantų.
Pietų Afrika
Mėgstama arbata – „rooibos“. Ji raudona ir pasižymi švelniu, salsvu skoniu.
Mauritanija
Čia arbata geriama iš trijų puodelių – nuo nesaldžios arbatos pereinama prie saldžios.
Malaizija
Mėgsta plaktą juodąją arbatą su pienu ir cukrumi. Arbata geriama vietoje deserto.
Kuveitas
Mėgstama juodoji arbata lapeliais su kardamonu ir šafranais.
Kataras
Šioje šalyje arbata virinama du kartus (su pienu ir cukranendrių cukrumi).
Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų
Kitas faktas
Komentarai