Jei sakote, kad nemėgstate kukurūzų, greičiausiai tiesiog nežinote, kaip juos tinkamai paruošti. Siūlome išbandyti šį receptą!
Tai įdomu: kukurūzai – puikus seleno šaltinis. Juose yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Termiškai apdorojama ši daržovė daug geriau išsaugo vitaminus nei, pavyzdžiui, pupelės ar žirniai.
Liaudies medicinoje kukurūzai vartojami nevaisingumui, sumažėjusiai lytinei potencijai, viduriavimui, dizenterijai, pabrinkimams gydyti, taip pat esant skausmingoms menstruacijoms, bendram organizmo išsekimui, prasidėjus klimaksui. Taip pat jie stabdo rūgimo ir puvimo procesus žarnyne, mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje sergantiesiems cukriniu diabetu.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai