Ką darote su kauliuku, kai suvalgote vaisių? Greičiausiai tiesiog išmetate. Kai kas juos sodina, tikėdamiesi užsiauginti egzotišką medelį. Tačiau ar žinojote, kad šie kauliukai pasižymi baktericidinėmis ir antigrybelinėmis savybėmis (kitaip tariant, neutralizuoja žalingus mikroorganizmus), padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio lygį, turi kalcio, magnio ir vitamino C?
Dėl šių savybių avokadų kauliukai gali būti naudojami tiek išoriškai (kosmetinėms reikmėms), tiek kaip maisto papildas. Tereikia juos tinkamai apdoroti ir paruošti naudojimui.
Kaip paruošti
Prieš naudojimą kauliukus reikia nulupti (t. y. pašalinti rudą plėvelę) ir išdžiovinti. Kad kauliukus džiovinti ir naudoti būtų paprasčiau, juos reikia sutarkuoti ir padžiovinti neaukštoje temperatūroje orkaitėje apie valandą, arba „užkepti“ sveikus (apie dvi valandas), o tada nulupti ir sumalti. Šviežių, nesudžiovintų kauliukų vartoti maistui nerekomenduojama!
Išoriniam naudojimui
Dėl antibakterinių savybių avokadų kauliukai puikiai tiks išbertos odos, riebių plaukų ir pleiskanojančios galvos odos priežiūrai. Naudojami kosmetiniais tikslais, jie pagerins odos tonusą, spalvą ir bendrą odos bei plaukų būklę.
Štai keli receptai:
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (1)
Bandysiu.