Kam galima panaudoti avokadų kauliukus?

Kam galima panaudoti avokadų kauliukus?

Ką darote su kauliuku, kai suvalgote vaisių? Greičiausiai tiesiog išmetate. Kai kas juos sodina, tikėdamiesi užsiauginti egzotišką medelį. Tačiau ar žinojote, kad šie kauliukai pasižymi baktericidinėmis ir antigrybelinėmis savybėmis (kitaip tariant, neutralizuoja žalingus mikroorganizmus), padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio lygį, turi kalcio, magnio ir vitamino C?

Dėl šių savybių avokadų kauliukai gali būti naudojami tiek išoriškai (kosmetinėms reikmėms), tiek kaip maisto papildas. Tereikia juos tinkamai apdoroti ir paruošti naudojimui.

Kaip paruošti

Prieš naudojimą kauliukus reikia nulupti (t. y. pašalinti rudą plėvelę) ir išdžiovinti. Kad kauliukus džiovinti ir naudoti būtų paprasčiau, juos reikia sutarkuoti ir padžiovinti neaukštoje temperatūroje orkaitėje apie valandą, arba „užkepti“ sveikus (apie dvi valandas), o tada nulupti ir sumalti. Šviežių, nesudžiovintų kauliukų vartoti maistui nerekomenduojama!

Išoriniam naudojimui

Dėl antibakterinių savybių avokadų kauliukai puikiai tiks išbertos odos, riebių plaukų ir pleiskanojančios galvos odos priežiūrai. Naudojami kosmetiniais tikslais, jie pagerins odos tonusą, spalvą ir bendrą odos bei plaukų būklę.

Štai keli receptai:

 

  • Šveitiklis. Sumaišykite tarkuotą kauliuką su malta kava, įmaišykite jūros druskos ir užtepkite ant drėgnos odos masažuojamaisiais judesiais. Jūsų oda dėl kauliukuose esančių dažomųjų medžiagų atrodys lengvai įdegusi.
  • Sausinamoji priemonė nuo spuogų. Sumaišykite šiltą vandenį ir sumaltą kauliuką, kad išeitų pastos konsistencijos masė. Kad poveikis būtų geresnis, galite įlašinti arbatmedžio aliejaus. Gautą masę reikia tepti tik ant spuogo, uždegimo apimtos vietos, ir laikyti 4-6 minutes.
  • Veido kaukė. Sumaišykite susmulkintą kauliuką su moliu, atskieskite vandeniu, kad išeitų košelė, ir ištepkite odą (srities apie akis nelieskite). Po 15 minučių nuplaukite ir pasitepkite drėkinamuoju kremu.
  • Kondicionierius plaukams. Į litrą vandens suberkite tarkuotą kauliuką (galima ir su žievele) ir kaitinkite ant nestiprios ugnies pusvalandį. Perkoškite ir perskalaukite plaukus po plovimo.

2 psl. »

Komentarai (1)

Birute 2021-04-10 13:24
Aciu uz receptus.
Bandysiu.

Ar žinote, kad...

Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus

Kitas faktas