Padidėjęs skrandžio rūgštingumas kamuoja daugelį pacientų. Dėl šio nemalonaus reiškinio dažniausiai kaltinama netinkama mityba, kasdien patiriamas stresas bei rūkymas. Vis dėlto, retas žino, kad rūgščių kiekį galima sumažinti į pagalbą pasitelkus tam tikrus maisto produktus.
Atkreipkite dėmesį į simptomus
Padidėjusį skrandžio rūgštingumą išduoda deginimo, graužimo, sunkumo jausmas už krūtinkaulio. Pavalgius taip pat gali kamuoti atsirūgimas karčiu, rūgščiu turiniu ar rūgštumas burnoje, apsunkintas skausmingas rijimas.
Dažnai pacientai gali nieko neįtarti, o apie 10-20 proc. pacientų gali skųstis ir netipiniais padidėjusio skrandžio rūgštingumo simptomais, pavyzdžiui, krenkštimu, užkimimu, jautria gerkle, įstrigusio svetimkūnio pojūčiu.
Kaip sau padėti?
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.
Kitas faktas
Komentarai (1)