Keksiukai su abrikosais ir šokoladu

Keksiukai su abrikosais ir šokoladu

Vietoje abrikosų galima naudoti bet kuriuos kitus vaisius ar uogas.

Reikės:

 

  • 200 gramų sviesto
  • 150 gramų cukraus
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštelių kakavos
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 300 gramų miltų
  • 300 gramų šviežių arba konservuotų abrikosų


Papuošimui:

 

  • 100 gramų šokolado
  • Pasirinktų riešutų


Sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius bei miltus ir tešlą gerai išminkykite. Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis. Vieną iš jų sumaišykite su kakavos milteliais.

Abrikosus supjaustykite nedideliais gabaliukais (prieš tai nulupkite žievelę). Kepimo formeles patepkite sviestu ir 1/3 formeles padenkite kakavine tešla. Ant viršaus uždėkite abrikosų, o juos padenkite šviesia tešla. Paruoštus keksiukus dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 35-40 minučių.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Iškeptų keksiukų viršų patepkite šokoladu ir apibarstykite riešutais.

Komentarai

Ar žinote, kad...

Išskleistų plaučių paviršiaus plotas sudarytų 80 kvadratinių metrų. Tai maždaug pusė krepšinio aikštelės ploto

Kitas faktas