Šį receptą labai paprasta pagaminti, o jis labai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Jei gaminate tik suaugusiems, į šokoladą masę galite įpilti 15 ml konjako.
Reikės:
Nuo citrinos plonai nulupkite žiebelę. Į puodą išspauskite citrinos sultis ir sudėkite žieveles, 2/3 stiklinės vandens, cukrų bei cinamono lazdelę. Viską kaitinkite.
Kriaušes nulupkite ir perpjaukite pusiau. Atsargiai išimkite šerdeles su sėklomis. Paruoštas kriaušes dėkite į įkaitintą sirupą ir pavirkite 8-12 minučių, kad suminkštėtų, tačiau nepervirtų. Kai kriaušės apvirs, nuimkite jas nuo ugnies ir palaukite kol atvės (neišimkite iš sirupo).
Nuolatos maišydami ištirpinkite šokoladą sumaišytą su grietinėle (galite tirpinti vandens vonelėje arba ant nedidelės ugnies).
Kriaušes išdėliokite ant lėkštutės, į išpjautus viduriukus dėkite po rutuliuką ledų ir užpilkite karštu šokoladu.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti
Kitas faktas
Komentarai (3)