Pasirodo, kad kiviai – ne tik labai skanus, bet ir itin naudingas produktas. Naujausi tyrimai rodo, kad šie vaisiai gali ženkliai pailginti gyvenimo trukmę.
Kiviai turi daug vitamino C (daugiau nei citrinos ar apelsinai), organinių rūgščių, magnio, pektinų, fosforo, kalio, geležies ir enzimų. Reguliariai vartojant šiuos vaisius, suintensyvėja endorfinų (laimės hormonų) sintezė, todėl pagerėja nuotaika.
Kiviai taip pat padeda sureguliuoti kraujospūdį, inkstų, virškinamojo trakto, širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos veiklą, slopina dirglumą ir užkerta kelią ankstyvam žilimui, taip pat pasižymi antioksidacinėmis ir uždegimus slopinančiomis savybėmis, saugo nuo vėžio.
Visa tai padeda pailginti gyvenimo trukmę (dietologai paskaičiavo, kad 1 kilogramas kivių turėtų pridėti maždaug 1 mėnesį).
Itin džiugina tai, kad šie vaisiai visai nekaloringi (100 g prinokusio kivio turi tik 40 kcal), todėl galima mėgautis jais nesibaiminant dėl savo figūros.
Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų
Kitas faktas
Komentarai (2)