Kodėl verta valgyti džiovintus abrikosus?

Kodėl verta valgyti džiovintus abrikosus?

Ar žinojote, kad džiovinti abrikosai naudingesni už šviežius? Esmė paprasta – juose beveik nelieka vandens, tad vitaminų ir mineralinių medžiagų koncentracija yra didesnė!
 

  • Beta-karotino šaltinis. Gerina regėjimą, saugo akis nuo įvairių ligų ir uždegimo.
  • Mineralinių medžiagų šaltinis. Džiovinti abrikosai pasižymi didele mineralinių medžiagų koncentracija. Pastarosios reguliuoja daugelį organizmo procesų, tad valgydami šiuos vaisius valote organizmą, jį atnaujinate, palaikote organų funkcijas ir stiprinate savo sveikatą.
  • Geram virškinimui. Pasižymi lengvu laisvinamuoju poveikiu, gerina virškinimą, padeda įveikti net lėtinį vidurių užkietėjimą – užtenka suvalgyti po 6–8 džiovintus vaisius per dieną, kad šią problemą galėtumėte greitai pamiršti.
  • Lieknėjimui. Ypatinga džiovintų abrikosų savybė ta, kad reguliariai juos vartojant, galima sulėtinti riebalų kaupimą organizme. Norite sveikesnio ir lieknesnio kūno – valgykite abrikosus! Tiesa, piktnaudžiauti jais nereikia – pakaks 5–6 džiovintų vaisių per dieną.

Komentarai

Ar žinote, kad...

Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..

Kitas faktas