Jūros gėrybės - tai ne tik skanus, bet ir sveikas maistas. Jos lengvai virškinamos, o savo sudėjyje turi daugybę mineralinių medžiagų. Krevetėse gausu B grupės vitaminų: B1, B2, B6 ir B12. Kaip ir kituose jūros produktuose, jose daug jodo, pantoteno rūgšties.
Reikės:
Nulupkite avokadą, pašalinkite iš jo kauliuką ir supjaustykite mažais gabaliukais. Sudėkite avokado gabaliukus į blenderį, kartu suberkite petražoles ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet į tą pačią masę dėkite President (arba panašų) sūrį bei krienus ir gerai viską išmaišykite.
Šaldytas krevetes atšildykite, nuplaukite, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir pavirkite maždaug 2 minutes. Išvirtas krevetes nukoškite ir atvėsinkite.
Pomidorą, agurkus ir lašišą susmulkinkite. Patiekalas beveik paruoštas, beliko jį gražiai susluoksniuoti. Į nedidelę stiklinę dėkite krevetes, ant viršaus sluoksnį sūrio ir avokadų kremo, tuomet pomidorus bei agurkus, tarp kurių per viduriuką įspauskite lašišos. Pačiame viršuje uždėkite šiek tiek raudonųjų ikrų ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.
Kitas faktas
Komentarai (5)