Belgijoje yra muziejus, kuriame galima susipažinti su naudingosiomis bulvių savybėmis ir šių daržovių istorija. Šis toks įprastas mums maistas pasižymi daugybe privalumų ir gali būti vartojamas kaip natūralus vaistas nuo daugelio ligų.
Mineralinė bulvių sulčių sudėtis – tai vertingas gydomasis koncentratas. Bulvės suaktyvina regeneracinius antiuždegiminius procesus. Sultys naudojamos gydyti gastritą, padidėjusį skrandžio rūgštingumą, virškinamojo trakto ir netgi onkologines ligas! Bulvių sulčių kompresai gerai padeda esant pirmojo laipsnio nudegimams.
Bulvių nuoviras šalina iš organizmo šlakus.
Bulvių žieduose yra flavonoidų (augalinių pigmentų, pasižyminčių uždegimą slopinančiu, šlapimo išsiskyrimą skatinančiu ir spazmus mažinančiu poveikiu). Vandeninis žiedų antpilas mažina kraujospūdį, o spiritinis – gydo artritą ir poliartritą.
Gumbuose esančios medžiagos naikina tuberkuliozės ląsteles. Bulvės padeda peršalus atsikosėti: reikia pasidaryti iš 5 gumbų tyrelę ir įmaišyti šaukštą degtinės, naudoti tai kompresams. Įsisenėjusį kosulį gydo sutrintos bulvės, sumaišytos su nuoviru, mažu svogūnu, pora susmulkintų česnako dantukų ir arbatiniu šaukšteliu sviesto. Tokia tyrelė naudojama karšta, po kelis kartus per dieną.
Naudinga ir žievelė: joje yra normaliai širdies veiklai reikalingų medžiagų (pavyzdžiui, kalio ir cinko). Sutrintos žievelės sėkmingai naudojamos gydyti alergiją, patinimus, hemorojų ir varikozę, normalizuoti virškinimą ir medžiagų apykaitą, jos padeda įveikti tachikardiją, alergiją ir hipertoniją.
Krakmolas suaktyvina tulžies rūgščių apykaitą, stimuliuoja vitamino B12 sintezę, naudojamas kaip pabarstų ir tepalų pagrindas. Krakmolo vonios mažina niežulį sergant kai kuriomis odos ligomis.
Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų
Kitas faktas
Komentarai (6)