Lietiniai - puikus patiekalas tiek sotiems pusryčiams, tiek pietums. Šį kartą norime pasiūlyti įprastus lietinius su neįprastu įdaru - špinatais ir fetos sūriu. Kaip sakoma vienoje prancūzų patarlėje - „Špinatai yra organizmo šluota“, tačiau sergančiuosius cukralige iš anksto įspėjame: špinatai didina cukraus kiekį, todėl jų vartojimą reikėtų labai riboti.
Reikės:
1 kiaušinio
2 šaukštų kvietinių miltų
1 šaukšto pieno
70 gramų šviežių špinatų
40 gramų fetos
Šviežio baziliko
Druskos ir pipirų
Augalinio aliejaus
Kiaušinį, miltus ir pieną gerai išmaišykite ir paskaninkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Prieš kepant blynelius, tešlą 30 minučių palaikykite šaldytuve. Įkaitinkite keptuvę ir šiek tiek pakepinkite špinatus, kol jie suminkštės. Prieš baigiant kepti įberkite šiek tiek baziliko, druskos ir pipirų. Pakeptus špinatus indelyje sumaišykite su fetos sūriu.
Įkaitintoje keptuvėje iškepkite blynelius, suvyniokite į juos špinatų ir feta sūrio įdarą, ir dar kelias minutes apkepinkite.
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai (4)