Virtos, keptos, gruzdintos ar net žalios bulvės yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Vis dėlto, apie šias daržoves sklando daugybė prieštaringų įsitikinimų – vieni teigia, kad iš bulvių – jokios naudos, o kiti sako, kad jos yra tikra gamtos dovana. Taigi, kaip yra iš tiesų?
Žino ne visi
Pasak mitybos specialistų, jei bulvės yra vartojamos saikingai, o dar geriau su lupena, tuomet jos išties gali turėti nemažai naudingų savybių. Štai keletas jų:
Atkreipkite dėmesį
Valgant bulves, labai svarbu atkreipti dėmesį į tai su kuo jos valgomos. Jei mėgstate sūrio, grietinės ar kepintų svogūnų padažus, vertėtų bulves jais gardinti saikingai.
Kitas svarbus aspektas – nepamirškite, kad keptos bulvės pasižymi daug didesniu kaloringumu, be to kepant ant jų lieka trans riebalų, kurie yra kenksmingi sveikatai. Verčiau rinkitės virtas, orkaitėje ar ant laužo keptas bulves arba bulvių košę.
Kaip paruošti skanią bulvių košę?
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.
Kitas faktas
Komentarai