Pasak mokslininkų, medus yra nepelnytai pamiršta gamtos dovana. Naujausi tyrimai atskleidžia, kad natūralus bičių medus gali padėti sumažinti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje.
Mažina kardiometabolinių ligų riziką
Toronto mokslininkai tyrinėję medaus naudingąsias savybes pastebėjo, kad pacientai, kurie sveikai maitinasi ir kurių ne daugiu kaip 10 proc. dienos kalorijų sudaro cukrus, gali tikėtis, kad medus padės apsisaugoti nuo kardiometabolinių ligų, mažins cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje. Šios teigiamos medaus savybės itin aktualios vyresnio amžiaus žmonėms ir visiems kenčiantiems nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Energijos šaltinis
Žinoma, medus turi ir daugiau teigiamų savybių. Pasak dietologų, natūralus medus gali būti vartojamas, kaip energiją skatinanti medžiaga.
Su medumi gaunama energija nukeliauja tiesiai į mūsų raumenis ir neleidžia jiems greitai pavargti. Iš medaus, atvirkščiai nei iš cukraus, energijos gauname greičiau, nes jame esantys fermentai suskaido angliavandenius iki fruktozės ir gliukozės. Tokiu atveju pačiam organizmui neprireikia papildomos energijos medžiagų skaidymui. Ši teikiama nauda itin aktuali sportuojantiems ar dirbantiems sunkų fizinį darbą.
Kita teikiama nauda
Meduje esančios organinės medžiagos teigiamai veikia nervų sistemą, todėl daug dirbantiems, prastai miegantiems, nuolatinę įtampą patiriantiems žmonėms patartina nepamiršti šio produkto. Taip pat nors meduje yra daugiau kalorijų nei bet kokiame cukruje, tačiau medų sumaišius su vandeniu ir išgėrus jis mūsų organizmui padeda greičiau ir lengviau suvirškinti riebalus. Nauda ta, kad tai padeda palaikyti stabilų svorį ir nepriaugti papildomų kilogramų. Be to, šis gaminys naudingas ne tik mūsų sveikatai, bet ir grožiui. Jis padeda išlaikyti gražią ir spindinčią odą, tinkamas net jautriausiems odos tipams.
Taigi, tai iš ties unikali priemonė, teikianti naudą tiek mūsų sveikatai, tiek grožiui. Tačiau vertėtų prisiminti, kad visas naudingiausias savybes turi tik natūralus ir neapdorotas medus. Taip pat reikia žinoti, kad medaus nepatartina kaitinti, kadangi tokiu būdu jis irgi praranda didelę dalį savo naudos, tad gardinant arbatą medumi, jį vertėtų dėti jau į šiek tiek atvėsusį gėrimą.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai