Gardus, saldus ir sveikas - ar aplamai būna tokių desertų? Taip, būtent tokį ir norime jums pasiūlyti. O pagaminsite jį labai paprastai ir greitai.
Reikės:
Moliūgą supjaustykite smulkiais gabaliukais ir 10 minučių patroškinkite tirpinto sviesto ir pieno mišinyje. Tuomet kartu sudėkite pjaustytus obuolius ir patroškinkite dar 5 minutes. Sudėkite manų kruopas, išjunkite viryklę ir palikite visą masę pastovėti 10 minučių. Paskui įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai viską išmaišykite. Kepimo formos pagrindą patepkite nedideliu kiekiu sviesto ir supilkite paruoštą moliūgų masę. Kepkite 15-20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių (nuolatos patikrinkite, kad viršus neapdegtų). Patiekalą galima valgyti iš karštą, ir šaltą.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (2)