Moliūgų ir obuolių apkepas

Moliūgų ir obuolių apkepas

Gardus, saldus ir sveikas - ar aplamai būna tokių desertų? Taip, būtent tokį ir norime jums pasiūlyti. O pagaminsite jį labai paprastai ir greitai.

Reikės:

 

  • 500 gramų išvalyto moliūgo
  • 3 didelių obuolių be odelės
  • 100 ml pieno
  • 3 kiaušinių
  • 50 gramų sviesto
  • 2 šaukštų manų kruopų
  • 50 gramų cukraus

 

Moliūgą supjaustykite smulkiais gabaliukais ir 10 minučių patroškinkite tirpinto sviesto ir pieno mišinyje. Tuomet kartu sudėkite pjaustytus obuolius  ir patroškinkite dar 5 minutes. Sudėkite manų kruopas, išjunkite viryklę ir palikite visą masę pastovėti 10 minučių. Paskui įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai viską išmaišykite. Kepimo formos pagrindą patepkite nedideliu kiekiu sviesto ir supilkite paruoštą moliūgų masę. Kepkite 15-20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių (nuolatos patikrinkite, kad viršus neapdegtų). Patiekalą galima valgyti iš karštą, ir šaltą.

Komentarai (2)

ohh 2012-11-12 14:22
jau antra savaite kas antra diena kepu si gardesi, neatsivalgau. tik daugiau cinamono idedu, ir paivairinu su kriausem labai geras skonis :) ypac tinka tiems kurie prisiziuri svorio :)
Katule 2012-02-01 18:00
Labai mėgstu daržovių apkepus :) Bet čia jau net pyragu galima vadinti :)

Ar žinote, kad...

Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus

Kitas faktas