Naminiai ledai su šokolado glajumi

Naminiai ledai su šokolado glajumi

Iš karto norime perspėti, kad šių ledų gaminimo procesas gana ilgas, tačiau skonis - tikrai nepakartojamas. Taigi, jei gaminsite šiek tiek didesnį kiekį, virtuvėje praleisto laiko nebus gaila.

Reikės:

 

  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 150 gramų cukraus
  • 200 gramų šokolado
  • 3 šaukštelių kakavos
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus

 

Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir supilstykite į formeles. Formeles šiek tiek pasukiokite, kad šokoladas pasiskirstytų ant sienelių ir jo šiek tiek liktų ant dugno ir įdėkite į šaldymo kamerą 30 minučių.

Grietinėlę išplakite mikseriu, kol ji pradės tirštėti, sudėkite į ją maskarponę. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi, supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite. Baltymus išplakite su mikseriu, kad sutirštėtų ir taip pat sumaišykite su grietinėlės mase. Gautą masę padalinkite į dvi dalis. Į vieną iš jų suberkite kakavą ir išmaišykite, į kitą suberkite vanilinį cukrų.

Iš šaldiklio ištraukite formeles su šokoladu. Į vienas formeles supilkite vanilinę masę, į kitas - kakavinę. Užpildykite formeles iki pusės ir padėkite atgal į šaldymo kamerą 30-40 minučių. Tuomet sudėkitė likusią masę (ant kakavinės - vanilinę ir atvirkščiai). Dar kartą viską dėkite į šaldymo kamerą. Kai desertas užstings, ant viršaus užpilkite tirpinto šokolado ir palikite stovėti šaldymo kameroje 5-6 valandas.

Pagamintus ledus išimkite iš formeles. Skanaus!

Komentarai (4)

nesvarbu 2012-11-01 15:00
skanu
Sindi 2012-03-28 14:00
O kokiu cia formeliu reikia, kur ju butu galima nusipirkti?
pasta 2012-03-26 20:46
Na fantastika
Kamile 2012-03-26 20:46
Vau, čia visą dieną užtrunka, bet atrodo tai fantastiškai

Ar žinote, kad...

Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.

Kitas faktas