Naminiai ledai su šokolado glajumi

Naminiai ledai su šokolado glajumi

Iš karto norime perspėti, kad šių ledų gaminimo procesas gana ilgas, tačiau skonis - tikrai nepakartojamas. Taigi, jei gaminsite šiek tiek didesnį kiekį, virtuvėje praleisto laiko nebus gaila.

Reikės:

 

  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 150 gramų cukraus
  • 200 gramų šokolado
  • 3 šaukštelių kakavos
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus

 

Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir supilstykite į formeles. Formeles šiek tiek pasukiokite, kad šokoladas pasiskirstytų ant sienelių ir jo šiek tiek liktų ant dugno ir įdėkite į šaldymo kamerą 30 minučių.

Grietinėlę išplakite mikseriu, kol ji pradės tirštėti, sudėkite į ją maskarponę. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi, supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite. Baltymus išplakite su mikseriu, kad sutirštėtų ir taip pat sumaišykite su grietinėlės mase. Gautą masę padalinkite į dvi dalis. Į vieną iš jų suberkite kakavą ir išmaišykite, į kitą suberkite vanilinį cukrų.

Iš šaldiklio ištraukite formeles su šokoladu. Į vienas formeles supilkite vanilinę masę, į kitas - kakavinę. Užpildykite formeles iki pusės ir padėkite atgal į šaldymo kamerą 30-40 minučių. Tuomet sudėkitė likusią masę (ant kakavinės - vanilinę ir atvirkščiai). Dar kartą viską dėkite į šaldymo kamerą. Kai desertas užstings, ant viršaus užpilkite tirpinto šokolado ir palikite stovėti šaldymo kameroje 5-6 valandas.

Pagamintus ledus išimkite iš formeles. Skanaus!

Komentarai (4)

nesvarbu 2012-11-01 15:00
skanu
Sindi 2012-03-28 14:00
O kokiu cia formeliu reikia, kur ju butu galima nusipirkti?
pasta 2012-03-26 20:46
Na fantastika
Kamile 2012-03-26 20:46
Vau, čia visą dieną užtrunka, bet atrodo tai fantastiškai

Ar žinote, kad...

40-50 % žmogaus kūno šilumos gali būti išvėdinta per galvą (be kepurės), nes galvoje yra labai daug kraujagyslių

Kitas faktas