Jei mėgstate desertus, siūlome pamėginti juos pasidaryti patiems. Juk taip ne tik skaniau, bet ir daug sveikiau. Šiandien siūlome išbandyti obuolių drebučių receptą.
Drebučiams galima sunaudoti labai mažus, rūgščius ir net ne visai prinokusius obuoliukus. Svarbu tik tai, kad jie būtų sveiki – nesupuvę, nesusiraukšlėję ir nepažeisti kenkėjų.
Obuoliai nuplaunami, perpjaunami pusiau arba į keturias dalis, sudedami į emaliuotą indą ir užpilami vandeniu iki pusės. Uždengiama ir nemaišant kaitinama 25–30 minučių, po to ant dubens dedamas sietelis, suverčiami vaisiai. Palaikoma valandą ar dvi, kad gerai nusivarvėtų.
Skystis supilamas į indą, suberiamas cukrus (3 litrams sulčių reikia 2 kg), kaitinama, kol įgyja gražią rusvą spalvą ir kiek sutirštėja – nuo šaukšto turi kristi stambūs lašai.
Karšti drebučiai supilami į mažus stiklainėlius, leidžiama jiems atvėsti ir sustingti, tada jie uždengiami dangteliais arba celofanu, kurio viršutinė pusė suvilgyta virintu vandeniu.
Išskleistų plaučių paviršiaus plotas sudarytų 80 kvadratinių metrų. Tai maždaug pusė krepšinio aikštelės ploto
Kitas faktas
Komentarai (6)
zymiai sveikiau kramtant zalia obuoli pasivaikscioti lauke.. :)