Šaltuoju metų laiku organizmui ima stigti vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl labai svarbu, kaip ir kuo maitinatės. Štai kokie produktai žiemą turėtų dažniau atsidurti ant jūsų stalo:
Rauginti kopūstai. Kai kuriais atžvilgiais jie net naudingesni už šviežius. Turi daug B grupės vitaminų, vitamino C, pasižymi pieno rūgšties bakterijų gausa.
Erškėtuogės. Turi itin daug vitamino C ir daugybę kitų vitaminų. Su jomis taip pat gausite fosforo, geležies, kalio, magnio ir vario.
Uogienės, želė ir šaldyti juodieji serbentai. Šie produktai padės aprūpinti organizmą vitaminais B, C, D, E, P, K. Gerai stiprina imunitetą, padeda organizmui kovoti su virusais, teigiamai veikia kraujodarą.
Citrusiniai vaisiai (citrinos, apelsinai ir greipfrutai). Turi daug askorbo rūgšties, vitaminų A, B, PP, magnio, kalio, geležies, fosforo, kalcio ir natrio.
Rūgštynės ir špinatai. Itin naudingi net ir šaldyti. Turi visų anksčiau minėtų vitaminų, taip pat mangano, cinko ir vario.
Paprikos. Stiprina kraujagyslių sieneles, gerina smegenų kraujotaką, užkerta kelią aterosklerozei.
Svogūnų laiškai. Itin gerai veikia imunitetą.
Komentarai