Inkstai – vienas svarbiausių organų. Jie filtruoja kraują, palikdami naudingąsias medžiagas ir pašalindami kenksmingąsias. Norintiems sumažinti inkstų ligų tikimybę ir užtikrinti gerą jų veiklą, dietologai rekomenduoja į savo racioną reguliariai įtraukti šiuos 7 produktus.
Žalumynai. Ypač naudingi krapai – juose esančios medžiagos tirpina inkstų akmenis ir slopina skausmus. Tokiomis pat savybėmis pasižymi ir pankoliai bei salierai.
Obuoliai. Užkerta kelią šlapimo rūgšties susidarymui ir skatina šlapimo išsiskyrimą. Valgyti rekomenduojama su žievele. Turintiems inkstų problemų dietologai rekomenduoja suvalgyti ne mažiau kaip po 3 obuolius per dieną.
Žuvis. Turi itin daug naudingųjų medžiagų, aprūpina organizmą polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, mikroelementais ir lengvai įsisavinamais baltymais.
Arbūzai. Skatina šlapimo išsiskyrimą, padeda pašalinti iš inkstų smėlį. Sultys tirpina druskas ir pašalina jas iš organizmo.
Moliūgai. Pasižymi vitaminų, ir ypač – geležies gausa. Dietologai rekomenduoja moliūgus sergantiems pačiomis įvairiausiomis ligomis, kadangi šis produktas turi daug vandens, kalio druskų, padeda tirpinti šlapimo pūslės ir inkstų akmenis.
Erškėtuogės. Puikus vitamino C šaltinis, padedantis kovoti su infekcijomis ir inkstų akmenimis (suskaido juos iki smėliuko).
Ruginiai rupaus malimo duonos gaminiai, turintys daug ląstelienos ir vitaminų. Jie gerina virškinimą, padeda inkstams pašalinti iš organizmo kenksmingas medžiagas ir druskas.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti
Kitas faktas
Komentarai