Bulvės – labai naudingos daržovės. Ar žinote, kokiomis savybėmis jos pasižymi?
Štai trumpas sąrašiukas:
-
Šviežiose bulvėse yra vitaminų E, B, C ir D, taip pat – folio rūgšties.
-
Bulvėse esantis kalis padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių.
-
Bulvių vartojimas gerina medžiagų apykaitą.
-
Bulvės padeda sergant virškinamojo trakto ligomis (gastritu, dvylikapirštės žarnos opaligės, nuo padidėjusio rūgštingumo).
-
Pasižymi diuretiniu poveikiu (t.y. varo šlapimą).
-
Šviežiai spaustos sultys malšina galvos skausmą.
-
Padeda nuo vidurių užkietėjimo.
-
Kosmetinė veido kaukė iš žalios tarkuotos bulvės pasižymi jauninamuoju poveikiu ir užkerta kelią ankstyvųjų raukšlių atsiradimui.
Komentarai