Gėrimai, kuriuose nėra daug alkoholio ar nėra alkoholio, yra nuostabūs pasirinkimo variantai, kai nenorite apsvaigti ir prarasti sąmoningumą. Visgi, itin svarbu nemaišyti alkoholinių kokteilių su nealkoholiniais, nes nustatyta, kad tokiu atveju žmogus nepastebimai suvartoja dar daugiau alkoholio, nei planavo. Nepaisant to, kad dažniausiai kokteilis be alkoholio yra sveikesnis pasirinkimo variantas už alkoholio turinčius gėrimus, visgi ir jame slypi tam tikros blogybės.
Nealkoholinuose gėrimuose gausu cukraus
Maždaug pusėje litro nealkoholiniame kokteilyje, aluje, vyne, šampane, ir t.t. yra apie pusantro arbatinio šaukštelio cukraus, tai – net ketvirtadalis leistino suvartoti cukraus paros maksimumo normos, kad nebūtų stipriai pakenkta organizmo veiklai. Kai kuriais atvejais tokiuose gėrimuose gali būti daugiau cukraus nei alkoholiniuose kokteiliuose, nors, žinoma, nei vienas iš šių gėrimų variantų nėra sveika ir naudinga, o tik sukelia infekcijas organizme ir ligas.
Dėl didelio cukraus kiekio, esančiuose nealkoholiniuose kokteiliuose, kurie vartojami ilgesnį laiką, gali kilti šių sveikatos problemų:
Išsivystyti II tipo diabetas;
Priaugti svoris;
Sutrikti širdies veikla;
Atsirasti odos problemos – aknė, bei paspartėti odos senėjimo procesai;
Padidėti vėžinių susirgimų rizika;
Atsirasti nuotaikų svyravimai ir depresija;
Sumažėti bendras energijos kiekis (ypač tuomet, kai negaunama kokteilio, kuriame pilna cukraus).
Komentarai