Medikai rado naują ir gana netikėtą būdą kovoti su cukriniu diabetu – jie siūlo... vartoti saldainius. Per gerai, kad būtų tiesa? Visa paslaptis glūdi įdare – saldainiai turi būti pagaminti saldymedžio pagrindu. Šis augalas jau daugybę amžių vartojamas liaudies medicinoje kaip vaistas nuo įvairių ligų, o dabar paaiškėjo, kad jis pasižymi dar ir antidiabetiniu efektu. Augalo molekulės gali sumažinti cukraus lygį kraujyje, be to, slopina uždegimus.
Reikia pabrėžti ir tai, kad tokį įdarą žmogaus organizmas suvirškina praktiškai be jokių problemų. Susidomėjimas saldymedžiu ir jo savybėmis auga kaip ant mielių, tad šiais metais jis pripažįstamas viena iš pačių efektyviausių natūralių gydymo priemonių. Saldymedžiai reguliuoja virškinimo sistemos veiklą, mielai naudojami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų kvėpavimo takų gydymui, yra efektyvūs antrojo tipo diabeto atveju.
Šaknį galima naudoti tiek profilaktikai, tiek progresuojančios ligos gydymo tikslais. Joje Makso Planko instituto (Berlynas) mokslininkai aptiko specifinės medžiagos, vadinamos „amorfrutins“ – ji užkerta kelią riebalų infiltracijai kepenyse (o tai yra būdinga sergantiesiems diabetu, jeigu jų racione per daug riebaus maisto), dalyvauja riebalų ir gliukozės apykaitos procesuose.
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.
Kitas faktas
Komentarai (3)