Tai, kad kovoti su raukšlėmis padeda ne tik brangūs kremai ir losjonai, tikriausiai yra girdėjusi kiekviena dailiosios lyties atstovė. Neseniai paaiškėjo, kad sumažinti raukšlių skaičių galima ir... valgant pipirnes.
Atlikti tyrimai visus tiesiog pribloškė: 10 iš 11 reguliariai pipirnes maistui vartojusių moterų pastebėjo, kad per keturias savaites odos būklė smarkiai pagerėjo. Vienai iš savanorių raukšlių sumažėjo net 39 %.
7 iš 11 teigė, kad raukšlės išsilygino, 8 iš 11 džiaugėsi pagerėjusia odos tekstūra, 9 iš 11 – susitraukusiomis poromis, 5 iš 11 pažymėjo, kad pradėjusios vartoti šį augalą maistui jautėsi daug energingesnės.
Pipirnės – tai puikus beta-karotino šaltinis. Šis bastutinių šeimos žolinis, garstyčių ar krienų skonio augalas ypatingas tuo, kad padeda neutralizuoti laisvųjų radikalų poveikį ir užkerta kelią ląstelių pažeidimams. Taip pat pipirnėse gausu odos grožiui ir sveikatai reikalingo vitamino E. Atlikti tyrimai įrodo, kad subalansuota mityba – tai labai svarbus grožio aspektas. Vartojant daugiau augalinės kilmės maisto (įskaitant ir pipirnes), galima ne tik gerokai sulėtinti odos senėjimo procesus, bet ir „atsukti“ laiką atgal.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (1)