Jei norite, kad sriuba būtų aštresnė, galite įpilti šiek tiek čili padažo.
Reikės:
Svogūną ir morkas supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite pjaustytas daržoves maždaug 10 minučių. Lęšius nuplaukite ir supilkite į daržoves. Įpilkite tiek vandens, kas vos dengtų lęšiukus. Įberkite druskos, prieskonių ir supilkite pomidorų padažą.
Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių. Įpilkite dar vandens (priklausomai nuo to, kokio skystumo sriubos norite) ir pavirkite dar 20 minučių. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai (2)