Produktai atminčiai ir geresnei smegenų veiklai

Produktai atminčiai ir geresnei smegenų veiklai

Nuovargis, stresas ir kiti veiksniai neigiamai veikia dėmesio koncentraciją bei atmintį. Laiko nesustabdysim, gyventi be streso ir nuovargio taip pat beveik neįmanoma, tačiau galime padėti sau susikaupti, pagerinti atmintį ir smegenų veiklą tinkamai vartodami kai kuriuos maisto produktus ir gėrimus.

Ananasai

Padeda įsiminti didelį informacijos kiekį, stimuliuoja ilgalaikę atmintį.

Kava

Kai reikia greitai „pažadinti“ smegenis, padidinti darbingumą, pagerinti dėmesio koncentraciją, nėra nieko geriau už puodelį kavos. Kofeino taip pat yra žaliojoje ir juodojoje arbatoje, šokolade, energetiniuose gėrimuose. Tačiau nevertėtų pamiršti, kad nesaikingas ilgalaikis kofeino vartojimas gali veikti neigiamai, sukelti nerimą, nemigą, širdies ritmo sutrikimus. Nerekomenduojama per dieną išgerti daugiau nei 2 puodelius stiprios kavos, taip pat nereikėtų kavos ir kitų kofeino turinčių produktų vartoti antroje dienos pusėje.

Jogurtas

Naudingiausias ir lengviausiai pasisavinamas kalcio, taip reikalingo normaliam nervų sistemos darbui, šaltinis.

Baklažanai

Tamsus odelės pigmentas yra ir antioksidantas. Jis padeda išlaikyti smegenų ląstelių membranose reikiamą riebalų kiekį ir apsaugodamas jas nuo pažeidimų.

Žuvis

Tai baltymų ir omega-3 riebiųjų rūgščių turtingas produktas yra ypač svarbus smegenų veiklai. Omega-3 rūgštys padeda palaikyti kraujagyslių sveikatą, mažina insulto riziką, lėtina smegenų senėjimo procesus.

Midijos ir krevetės

Midijos ir kiti moliuskai turi daug vitamino B12 ir cinko, kuris padeda perduoti nervinius impulsus į visą kūną. Dumbliai - tikri jodo klodai. Tik reikia žinoti, kad jodas - labai nepatvarus elementas, greitai išgaruoja iš produktų ir net druskos pakelyje išsilaiko ne ilgiau kaip 3 mėnesius. Trūkstant šio cheminio elemento išsibalansuoja nervų sistema, kankina nemiga, irzlumas, depresija, blogėja atmintis. Krevetės padeda išvengti vitamino D stygiaus.

2 psl. »

Komentarai

Ar žinote, kad...

Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus

Kitas faktas