Produktai, kuriais galima mėgautis tik po valgio

Produktai, kuriais galima mėgautis tik po valgio

Yra produktų, kurių nerekomenduojama valgyti tuščiu skrandžiu – priešingu atveju jie praranda dalį naudingųjų savybių arba gali sukelti alergiją, tapti kai kurių ligų priežastimi. Šis sąrašėlis pravers kiekvienam!
 
Kava. Daugelis iš mūsų be jos neįsivaizduoja savo ryto, tačiau nepavalgius jos gerti negalima: šis gėrimas dirgina skrandžio gleivinę ir stimuliuoja sulčių gamybą (kitaip tariant, galite įsivaryti gastritą). Suvalgykite pusryčiams avižinės košės, o pakeliui į darbą išgerkite kavos – taip sau tikrai nepakenksite.
 
Saldumynai. Jeigu juos valgysite tuščiu skrandžiu, tai gali neigiamai paveikti kasą, ir ji nesugebės pagaminti reikiamo insulino kiekio. Valgyti ryte saldumynų nerekomenduojama – tai didina cukraus lygį kraujyje. Geriau pasilepinkite saldainiu arba šokoladuku dieną, vakarop.
 
Jogurtas. Tuščiame skrandyje jis praranda dalį naudingųjų savybių, todėl geriausia juo mėgautis praėjus valandai po valgio.
 
Kriaušės. Šie vaisiai turi daug „grubios“ ląstelienos, kuri nelabai gerai veikia švelnią virškinimo organų gleivinę. Ypač pavojingos kietos tekstūros kriaušės.
 
Mieliniai kepiniai. Jei norite išvengti dujų kaupimosi žarnyne, nevalgykite bandelių ir pyragėlių tuščiu skarandžiu.
 
Citrusiniai vaisiai. Stiklinė šviežiai spaustų sulčių ryte daug kam atstoja pusryčius, tačiau būkite atsargūs: citrusiniai vaisiai turi daug rūgšties, kuri neigiamai veikia skrandžio gleivinę. Geriau mėgaukitės sultimis po valgio.
 
Česnakai. Panašiai kaip ir citrusiniai vaisiai, dirgina skrandžio gleivinę, todėl tuščiu skrandžiu jų valgyti nerekomenduojama. Jeigu šio patarimo nepamiršite, nemalonus kvapas iš burnos bus taip pat ne toks stiprus.

Komentarai (1)

Violeta 2022-07-18 08:16
Aciu uz patarimus

Ar žinote, kad...

Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių

Kitas faktas