Provansalio pomidorai - tai lengvai ir greitai pagaminamas užkandis, kurį galima valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie kepsnių ar žuvies.
Reikės:
Balta duona turėtų būti kokybiška, pakankamai "pilna" (pigesnė duona dažniausiai būna korėta ir labai lengva), tačiau jau pastovėjusi, kad jos plutelė būtų apdžiuvusi, o vidus vis dar minkštas. Jei tokios baltos duonos neturite, galite paprasčiausiai padžiovinti šviežias riekeles orkaitėje. Duoną sutrupinkite. Svogūnus ir česnakus taip pat susmulkinkite.
Pomidorų viršūnėles nupjaukite ir išgramdykite minkštimą, kad iš pomidorų pasidarytų "krepšeliai". Jei pomidorai dideli, galite perpjauti juos pusiau. Pomidorų vidų pagardinkite druska ir maltais pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Kai jie pakeps, palikite kuriam laikui, kad atvėstų. Vėliau dubenėlyje sumaišykite paruoštus svogūnus, duonos gabaliukus, petražoles ir viską pagardinkite druska bei pipirais.
Įdarykite šia mase pomidorus ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Pakepkite 10 minučių, patepkite viršūnėles alyvuogių aliejumi ir... Skanaus!
Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų
Kitas faktas
Komentarai (2)