Kalifornijos universiteto mokslininkai Stokholme pabandė išsiaiškinti, kaip riebūs pieno produktai veikia žmogaus sveikatą. Buvo padaryta išvada, kad dažnas tokio maisto vartojimas yra kenksmingas.
Mokslininkai mano, kad dažnas riebių pieno produktų vartojimas gali padidinti insulto riziką. Per 10 metų jie ištyrė 75 000 žmonių nuo 45 iki 83 metų amžiaus, neturėjusių problemų dėl širdies ir kraujagyslių ligų.
Tiriamieji buvo padalinti į 8 grupes, atsižvelgiant į tai, kaip dažnai ir kokius pieno produktus jie vartojo. Pasirodė, kad tuos žmones, kurie vartojo liesus pieno produktus, insultas ištikdavo 12–13 % rečiau. Per dešimtį tyrimo metų buvo užfiksuoti 4089 insulto atvejai. Tai buvo tie, kurie vartojo riebius pieno produktus – riebalai cholesterolio pavidalu nusėsdavo ant kraujagyslių sienelių.
Liesi pieno gaminiai nėra prastesni – juose yra naudingų medžiagų, vitamino D ir kalio, kuris mažina kraujospūdį, tad bijoti, kad kažko negausite, neverta.
Mokslininkai teigia, kad sveika mityba, tabako atsisakymas ir fiziniai pratimai insulto rizką gali sumažinti net 50 %. Jeigu laikysitės šių trijų taisyklių, galėsite patys kontroliuoti savo sveikatos būklę.
Širdies ir kraujagyslių ligos – sveikatos sutrikimas, kasmet nusinešantis daugiausia žmonių gyvybių.
Kitas faktas
Komentarai (2)