Sakoma, kad pusryčiai – svarbiausias mūsų energijos šaltinis visai dienai. Ką rinktis, kad nepritrūktų baltymų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių medžiagų?
-
Nuluptas obuolys, keli gabalėliai sūrio ir ketvirtadalis puodelio graikinių riešutų – tai skanus ir sveikas pasirinkimas skubantiems.
-
Dubenėlį natūralių grikių, ryžių ar kukurūzų košės pagardinkite šaukšteliu medaus, sauja lazdyno ar anakardžių riešutų bei džiovintais vaisiais. Energija visai dienai – garantuota.
-
Jei mėgstate tik avižinius dribsnius, savo racioną galite papildyti migdolų, bertoletijų riešutais, kokoso drožlėmis, moliūgų sėklomis ar lukštentomis saulėgrąžomis.
-
Šviežių vaisių salotos su obuoliu, bananu, apelsinu, kriauše, uogomis, natūraliu jogurtu ir sauja anakardžių riešutų bei lukštentų saulėgrąžų – skanu, sveika ir energinga.
-
Įprastą jogurtą galima keisti migdoliniu kokteiliu: per naktį pamirkytus migdolų riešutus sumaišykite su stikline vandens, sutrinkite trintuvu. Gautą „pieną“ perkoškite, supilkite atgal į trintuvą ir dar kartą pertrinkite su 3 datulėmis, puse arbatinio šaukštelio cinamono ir 5–8 šviežių mėtų lapeliais. Sotu, neapsunkina skrandžio ir gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų.
-
Bananinis kokteilis sėkmingos dienos pradžiai: sutrinkite smulkintuvu du bananus, šaukštą vandenyje mirkytų žemės riešutų, dvi stiklines kefyro, ir ketvirtį arbatinio šaukštelio cinamono.
-
Negalite gyventi be sumuštinių? Mitybos specialistai siūlo naudoti liesesnę mėsą (paukštieną, žvėrieną ar jautieną), šviežias daržoves, avokadus, o sumuštinių pagrindui rinktis tamsią rupią duoną, trapučius. Pačius sumuštinius galima pagardinti moliūgų sėklomis ir skrudintais lazdynų, kedrų ar graikiniais riešutais. Toks sumuštinis ne tik suteiks žvalumo, skatins protinę veiklą, bet ir stiprins imunitetą.
Skanaus!
Komentarai