Mėgstate vaisius? O ar žinote, kurie iš jų jūsų organizmui naudingiausi?
Bananai. Šie vaisiai mažina kraujospūdį ir užkerta kelią širdies bei kraujagyslių ligoms. Taip pat jie reguliuoja skrandžio darbą, mažina rūgštingumą ir rėmenį, gerina nuotaiką, suteikia sotumo, todėl idealiai tinka pusryčiams arba užkandžiams.
Greipfrutai. Gerina virškinimą ir maisto įsisavinimą, teigiamai veikia organizmo medžiagų apykaitos procesus, juos spartina. Jei reguliariai vartosite greipfrutus, per keletą mėnesių be vargo numesite 5–7 kilogramus.
Abrikosai. Ne sezono metu šviežius vaisius galima pakeisti džiovintais. Lėtina odos senėjimo procesus, naudingi akims. Turi daug vitamino A, magnio ir geležies, aprūpina organizmą energija, teigiamai veikia nervų sistemą.
Mangai. Šie egzotiški vaisiai vis dažniau atsiduria ant mūsų stalo. Ir ne be reikalo. Mangai padeda užkirsti kelią artritui, geriau gyti žaizdoms ir sustiprinti imunitetą. Viename vaisiuje yra visos paros vitamino C norma.
Kiviai. Puikus vitaminų šaltinis. Padeda išvalyti žarnyną, šiek tiek laisvina vidurius. Ypač naudinga valgyti metantiems svorį, nes lieknėjant padeda stiprinti imunitetą ir išvalyti organizmą.
Citrinos. Peršalus ir norint sustiprinti imunitetą – vienas iš mėgstamiausių vaisių. Citrinos padeda deginti riebalus, mažina apetitą. Vanduo su citrina – tiesiog būtinas gėrimas lieknėjantiems.
Obuoliai. Suprantama, geriausia valgyti ne importinius, o užaugusius mūsų kraštuose, ir sezono metu (tada juose vitaminų ir naudingųjų medžiagų daugiau). Tai – ląstelienos ir pektinų šaltinis. Patartina valgyti su žievele.
Papajos. Ne tokie dažni vaisiai parduotuvių lentynose, kaip minėtieji anksčiau, tačiau taip pat labai naudingi. Juos iš dalies galima pakeisti apelsinais, tačiau vitamino C pastaruosiuose net 15 kartų mažiau. Papajos mažina riziką susirgti poliartritu ir cholesterolio lygį.
60 sekundžių - tiek laiko paprastai reikia kraujo ląstelei apkeliauti visą organizmą
Kitas faktas
Komentarai (2)
butinai valgysiu iš sarašo