Šis citrinų pyragas - purus ir labai aromatingas, o svarbiausia - greitai ir lengvai pagaminamas. Puikiai tiks ir svečiams pavaišinti, ir pasmaguriauti su rytine kava ar arbata.
Reikės:
Nedidelį kiekį pieno (maždaug 50 gramų) supilkite į puodelį, įberkite 1 šaukštelį cukraus ir mielių, išmaišykite ir kelioms minutėms palikite pastovėti.
Likusį pieną sušildykite, ištirpinkite jame sviestą, likusį cukrų ir druską, pridėkite 300 gramų miltų ir tarkuotą (smulkiai) citrinų žievelę. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite į tešlą likusias mieles bei miltus ir gerai išminkykite tešlą, kad nebūtų kibi. Paruoštą tešlą uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad iškiltų. Kai tešlos kiekis padidės dvigubai, paminkykite ją iš naujo ir leiskite vėl kilti.
Citrinas nuplaukite, apipilkite verdančiu vandeniu ir sutarkuokite burokine tarka su visomis žievelėmis. Į sutarkuotą citrinų masę įdėkite cukraus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Padalinkite tešlą į 3 arba 4 dalis. Viena dalis turi būti didesnė už kitas. Pačią didžiausią dalį plonai iškočiokite (kuo ploniau) ir išklokite ant kepimo formos pagrindo. Svarbiausia - kad neliktų jokių skylučių. Tešlos lakštas turėtų uždengti kepimo formos kampučius (turi likti kabantys kraštai). Ant lakšto tolygiai paskirstykite trečdalį citrinų įdaro.
60 sekundžių - tiek laiko paprastai reikia kraujo ląstelei apkeliauti visą organizmą
Kitas faktas
Komentarai (9)