Jei nemėgstate juodojo šokolado, galite rinktis pienišką, tačiau tokiu atveju geriau maišyti juodąjį ir pienišką šokoladą pusiau.
Reikės:
Migdolus ir graikinius riešutus pakaitinkite sausoje keptuvėje maždaug 5 minutes, palikite atšalti ir tuomet susmulkinkite. Indelyje sumaišykite riešutus, apelsinų ir citrinos žieveles, kakavą, miltus, pusę šaukštelio cinamono ir ketvirtadalį šaukštelio gvazdikėlių.
Cukraus pudrą, medų ir 60 gramų vandens pakaitinkite nuolatos maišydami, kol cukrus pilnai ištirps. Kai cukrus ištirps, pakaitinkite masę iki užvirimo ir palaikykite ant silpnos ugnies 10 minučių. Tuomet viską supilkite ant riešutų ir išmaišykite.
Kepimo formelę padenkite folija, patepkite aliejumi ir supilkite visą masę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškepus supjaustykite juostelėmis.
Šokoladą supjaustykite gabaliukais ir ištirpinkite šiltoje vonelėje. Iškeptas juosteles pamirkykite šokolade, sudėkite ant grotelių ir leiskite šokoladui užstingti.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (2)