Pyrago pagaminimas užtruks kelias valandas, tačiau verta pasistengti, nes skonis - tikrai nepakartojamas.
Reikės:
Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Padenkite jais kepimo formelės dugną, šiek tiek paspauskite, kad jie gerai priliptų, uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą.
Puode ištirpinkite šaukštą sviesto, įberkite 4-5 šaukštus cukraus ir pašildykite 1-2 minutes. Kriaušes nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėkite į kaitinamą cukrų ir virkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus pavirs į karamelę (maždaug 5 minutes). Palikite atvėsti.
Tešlai naudojami ingredientai turi būti kambario temperatūros. Maskarponės sūrį sumaišykite su cukrumi, tuomet įmuškite kiaušinius ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.
Atvėsusias kriaušes sudėkite į kepimo formelę, ant sausainių masės ir užpilkite likusiu karamelės skysčiu. Šiek palaukite, kol karamelė užstings ir apipilkite paruošta tešla.
Paruoštą pyragą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių ir kepkite maždaug 60 minučių. Tuomet formelę su pyragu palikite išjungtoje orkaitėje dar valandai laiko. Vėliau pyragą išimkite, uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti šaldytuve per naktį.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai (6)