Balandėliai - puikus ir lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Šį kartą siūlome kiek kitokius, greitai paruošiamus "tinginių" balandėlius.
Reikės:
Kopūstus supjaustykite 1-1.5 cm dydžio kubeliais, apipilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 5-7 minutes. Tuomet vandenį nupilkite ir leiskite kopūstams atvėsti. Susmulkinkite svogūnus. Giliame inde sumaišykite mėsos faršą, kopūstus, virtus ryžius, svogūną ir viską pagardinkite druska bei pipirais.
Iš gauto faršo suformuokite kotletukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Dėkite kotletukus į įkaitintą keptuvę ir pakepinkite iš abiejų pusių, kad įgautų auksinį atspalvį (pilnai iškepti nereikia).
Indelyje sumaišykite grietinę ir pomidorų padažą. Kotletukus sudėliokite į kepimo indą, apipilkite paruoštu padažu ir kepkite 40-45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.
Kitas faktas
Komentarai (13)