Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Balandėliai - puikus ir lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Šį kartą siūlome kiek kitokius, greitai paruošiamus "tinginių" balandėlius.

Reikės:

 

  • 400 gramų kopūstų
  • 500 gramų faršo (tinka įvairūs)
  • 200 gramų virtų ryžių
  • 150 gramų svogūnų
  • 250 gramų neriebios grietinės
  • 250 gramų pomidorų padažo
  • Džiūvėsėlių
  • Druskos ir maltų pipirų
  • Aliejaus


Kopūstus supjaustykite 1-1.5 cm dydžio kubeliais, apipilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 5-7 minutes. Tuomet vandenį nupilkite ir leiskite kopūstams atvėsti. Susmulkinkite svogūnus. Giliame inde sumaišykite mėsos faršą, kopūstus, virtus ryžius, svogūną ir viską pagardinkite druska bei pipirais.

Iš gauto faršo suformuokite kotletukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Dėkite kotletukus į įkaitintą keptuvę ir pakepinkite iš abiejų pusių, kad įgautų auksinį atspalvį (pilnai iškepti nereikia).

Indelyje sumaišykite grietinę ir pomidorų padažą. Kotletukus sudėliokite į kepimo indą, apipilkite paruoštu padažu ir kepkite 40-45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
 

Komentarai (13)

Prieskonis.com 2013-10-12 03:22
http://prieskonis.com
ausra 2012-03-01 13:23
isbandziau.tikrai labai labai skanu:) manau,netgi tie,kurie nemegsta balandeliu,situos valgytu su malonumu:)
Aurima 2012-02-29 19:35
reikia tik labai gerai isminkinti farsa su visais ingridientais iki vientisos mases ir niekas Vaidute nesubires :)
Inga 2012-02-29 14:51
Greita ir be galo skanu :)
Zita 2012-02-28 17:08
O svarbiausia nereikia ''balandinio''kopūstėlio ieškot.Atsipjovei nuo galvos kiek reikia ir tvarkykis.
milda 2012-02-28 15:54
faršą paruošti kaip kas mėgsta ir visada daro.Kopūstus supjaustyti šiaudeliais,pakepinti ant nedidelės ugnies,kol suminkštės.Šiek tiek pasūdyti.Į puodą dėti sluoksnį kopūstų,sluoksnį faršo ir vėl sluoksnį kopūstų.Užpilti vandeniu ir patroškinti.Prieskonia,padažas-kiekvienos šeiminkės nuožiūra
Rasa 2012-02-28 12:51
reiks isbandyti:)
Rasa 2012-02-28 12:51
megstu skanu ir greit paruosiama maista:)
jurate 2012-02-28 12:16
zinokit tikrai skanu
Diana 2012-02-28 12:00
Tikrai turetu but skanu,kepsiu butinai

Ar žinote, kad...

JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.

Kitas faktas